T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / MARMARA - Recep Ahmet Mercan İlkokulu

Recep Ahmet Mercan İlkokulu

Telefon
0266 8855030
Belgegeçer
02668855030
WEB
https://recepahmetmercanio.meb.k12.tr
Adres
OKULLAR MAH. HÜKÜMET CAD. RECEP AHMET MERCAN İLK VE ORTAOKULU BLOK NO 21 MARMARA / BALIKESİR
Vizyon
Davranışlarıyla çevresine örnek olan, kendini sürekli geliştiren, yenileyen, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarabilecek, mesleki ve akademik alana bilinçli şekilde yönelebilen karakter sahibi bireyler yetiştirmek.
Misyon
Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı, çağdaş bir dünya için çalışan, MEB´in hedefleri doğrultusunda akılcı, bilimsel düşünen, üreten, özgür bireyler yetiştirmek...
Başarılar
Okulumuz Anadolu Liselerine, üniversitelerin meslek yüksek okullarına ve çeşitli fakültelerine nitelikli öğrenciler kazandırmaktadır...
Öğretmen :8
Öğrenci :116
Toplantı Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :550
Yemekhane :2
Öğretim Şekli :Okulumuzda tam gün öğretim yapılmaktadır.
Saatler
08.40-11.50 (1 Saat Öğle Arası) 12.50 - 14.20
Isınma
Okulumuz kaloriferle ısınmaktadır.
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Gestaş arabalı feribotuyla Erdek´ten Marmara Adası´na kış mevsiminde günde 2 kez sefer (11.00 -19.00)yapılmaktadır. Marmara Adası´ndan Erdek´e de günde 2 kez sefer (06.45 - 16.00) yapılmaktadır. Yaz aylarında büyük motorlarla Tekirdağ´a, İDO ile İstanbul´a her gün seferler yapılmaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Marmara Adası 100 kilometrekarelik yüzölçümüyle Balıkesir´e bağlı Türkiye´nin Gökçeada´dan sonraki 2.büyük adasıdır. Marmara Denizi´nin güney kısmında yer almaktadır. Gündoğdu, Asmalı ve Topağaç olmak üzere 3 köyü bulunmaktadır. Çınarlı Mahallesi ve Saraylar Beldesi de adanın önemli yerleşim merkezleridir. Balıkçılık, mermer ve turizm adanın başlıca geçim kaynaklarıdır..
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Diğer Hususlar
OKULUMUZ 7 ŞUBAT 2022 TARİHİNDE YENİ BİNASINDA EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAMIŞTIR.OKULUMUZUN ESKİ ADI MARMARA MERKEZ İLK VE ORTAOKULUYDU.ŞUAN YENİ İSMİ RECEP AHMET MERCAN İLK VE ORTAOKULUDUR.BU GÜZEL OKULU ADAYA KAZANDIRAN BAĞIŞÇIMIZIN ADI OKULUMUZA VERİLMİŞTİR.MEKANI CENNET OLSUN.
Yazdır