BALIKESİR / MARMARA - Recep Ahmet Mercan İlkokulu

Nis

"Çocuklarımızın mutluluğu, ülkemizin geleceği demektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, çocuklarımızın her zaman güvenli, sağlıklı ve mutlu olmalarını diliyoruz . ''

Mrt

Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde; işgalcilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi, milletin yaralı bağrında bağımsızlık umudunu yeşerten Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Okulumuz Konferans Saolununda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir

ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEMİNERİ.

Ock

Okulumuzda Bilişim Teknolojilerinin Bilinçli, Güvenli, Etkin Kullanımı Farkındalık Çalışmaları eğitimleri devam ediyor.

Ock

Ocak Ayı Deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

2023 Eğitim Öğretim Yılı  Okul Aile Birliği Yıllık Bilanço ve Denetim Raporu

2023 2024 Eğitim Öğretim Yılı

Acil Durumlarda Deprem, Yangın, Tahliye Tatbikatlarımız

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun..

Nis

23 nisan bayramı sebebiyle Sayın Kaymakamımız Esra Demirtaş ve Sayın Belediye başkanımız Süleyman Aksoy koltuklarını okulumuz öğrencileri Berra Semiz ve Ecrin Nas Eski'ye emanet etti. Dünyada ilk kez çocuklara verilen bir bayram 23 Nisan. Bu koltuk şu an emin ellerde. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda
Gördüğün bu tümsek Anadolu'nda,
İstiklal uğrunda, namus yolunda
Can veren Mehmed'in yattığı yerdir.

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
Son vatan parçası geçerken ele,
Mehmed'in düşmanı boğdugu sele
Mübarek kanını kattığı yerdir.

Düşün ki, haşrolan kan, kemik, etin
Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin
Bir harbin sonunda bütün milletin
Hürriyet zevkini tattığı yerdir.

Mrt

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 2022 yılı "Afet Tatbikat Yılı" olarak belirlenmiştir. Bununla ilgili olarak 2022 yılı 01-07 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında "Deprem ve Tahliye Tatbikatı" 04.03.2022 tarihinde AFAD koordinesinde tüm Türkiyede'ki okullarda ve okulumuzda saat 11:30' da eş zamanlı tatbikat ve tahliye gerçekleştirilmiştir.

Ock

Enerji tasarrufu haftası çerçevesinde hayatınızda yapacağınız ufak değişiklikler ile ciddi oranda enerji savurganlığımızın önüne geçebilecek tavsiyeler vermek boynumuzun borcu. Sizler de gündelik yaşantınızda alışkanlık haline getireceğiniz birkaç uygulama sayesinde sandığınızdan da daha fazla enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

• Arabaya yerine toplu taşımayı, toplu taşımanın zorunlu olmadığı durumlarda ise bisikleti ya da yürümeyi tercih edin.
  • Kombinizin derecesini alışık olduğunuz derecenin 1 derece altına indirin. Kombi açıkken pencereleri kapalı tutun ve sıkı giyinin.
  • Hafif ambalajlarda satılan ürünleri tercih edin.
  • Kullanılmayan elektrikli aletleri kapalı tutun.
  • Standby modundaki cihazlar kapalı oldukları halde elektrik tüketimine yüzde 10 artış sağlar. Kullanmadığınız cihazları fişinden çekin.
  • İçinde bulunmadığınız odalarda açık ışık bırakmayın.
  • Tasarruflu ampul kullanımına geçin.
  • Alışveriş esnasında kasadan yeni plastik torba istemek yerine var olan poşetlerinizi yeniden kullanmayı deneyin.
  • Yemek ısıtmak için ocak yerine mikrodalga kulanın.
  • Şarj edilebilir pil kullanımını benimseyin.
  • A+++ özellikli beyaz eşya kullanımına geçin.
  • Güneş enerjisini hayatınızın daha büyük bir parçası haline getirin.